Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ΑΘΗΝΑΣ, καταδικάζει την μη Δημοκρατική Συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής, για τους υποψήφιους Διευθυντές των Σχολείων, η οποία έγινε με καθαρά κομματικά κριτήρια.

 

Η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου έγινε στις υποψηφιότητες των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με υψηλά τυπικά προσόντα.

Σφαγή στην κυριολεξία έχει γίνει σε υποψήφιους Διευθυντές με υψηλά τυπικά  προσόντα, στη βαθμολογία που έλαβαν στη Συνέντευξη, από τα Διορισμένα Κομματικά Συμβούλια Επιλογής.                                                                                                                     

Η βαθμολογία από το μηδέν έως οκτώ μόρια στη Συνέντευξη, έθεσε στο περιθώριο πολλούς υποψήφιους Διευθυντές με υψηλά τυπικά προσόντα, βάζοντας τους χαμηλή βαθμολογία όπως  «0,90», ενώ άλλους υποψήφιους με χαμηλά τυπικά προσόντα και κομματικές περγαμηνές όμως, το Διορισμένο Κομματικό Συμβούλιο Επιλογής τους έβαλε στο Ασανσέρ της ανόδου, βάζοντας τους άριστα το «8» στη συνέντευξη, φέρνοντας έτσι πρώτους στην τελική σειρά κατάταξης.                                                                                  

Υποψήφιος Διευθυντής με «19,90» αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη «0,90» μόρια.                                                  

Υποψήφιος Διευθυντής με «18,50» αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη «0,92» μόρια.                                             

 Υποψήφιος Διευθυντής με «16,50» αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη «2,20» μόρια.                                                  

 Υποψήφιος Διευθυντής με «16,18» αντικειμενικά μόρια έλαβε στη Συνέντευξη «2,00»  μόρια.                                                 

 Υποψήφιος Διευθυντής με «20,90» αντικειμενικά μόρια τα υψηλότερα από όλους τους συνυποψήφιους στην οικεία Διεύθυνση, έλαβε στη συνέντευξη «5.17» μόρια, από τα μικρότερα σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους.                                                                                                                                          

Αντίθετα υποψήφιοι Διευθυντές με «10» αντικειμενικά μόρια έλαβαν στη Συνέντευξη το άριστα «8».                                                        

Δεν έλειψαν όμως και οι εντελώς ακραίες περιπτώσεις υποψηφίων Διευθυντών που δημιούργησαν, με την χαμηλή μοριοδότηση που έλαβαν στη συνέντευξη, την καθολική αίσθηση της κατάφορης αδικίας στον εκπαιδευτικό κόσμο, εκπαιδευτικοί με προσφορά στην εκπαίδευση, όπως υποψήφιου Διευθυντή με πολύχρονη και κατά κοινή ομολογία πολύ πετυχημένη υπηρεσία στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση από τις  θέσεις του εκπαιδευτικού, του Υποδιευθυντή και του Διευθυντή Ε.Κ αλλά και του Αναπληρωτή Διευθυντή Εκπαίδευσης με τεράστια προσφορά στην ΤΕΕ από όλα τα μετερίζια που καλέστηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Ατελείωτα είναι τα παραδείγματα, στα οποία άξιοι  συνάδελφοι  που είχαν θέσει υποψηφιότητα για Διευθυντές με υψηλά τυπικά προσόντα,  σφαγιάστηκαν  στη συνέντευξη  από τους κομματικά διορισμένους, στα Συμβούλια Επιλογής.                                                                                                               

Αυτά όλα, τα παράλογα και τα έκτροπα συνέβησαν, διότι στα Συμβούλια Επιλογής των υποψήφιων Διευθυντών διορίστηκαν  τα 5  στα 7 μέλη από τον Υπουργό, ενώ τα 2 άλλα μέλη ήτανε αιρετοί των παρατάξεων.                                                                                                                                                                   

Χωρίς  να έχει προηγηθεί Πρόσκληση Ενδιαφέροντος και με μοναδικό  κριτήριο την 15ετή εκπαιδευτική υπηρεσία και προϋπηρεσία και τις κομματικές περγαμηνές, ο Υπουργός Παιδείας  διόρισε  τα πέντε από  τα επτά μέλη των Συμβουλίων Επιλογής , στους οποίους έδωσαν συνέντευξη οι υποψήφιοι  Διευθυντές των Σχολείων των οικείων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.                                                                                                                                             

Η άποψη των Συλλόγων των Εκπαιδευτικών στη διαδικασία της συνέντευξης, όπου συνέφερε την κομματική επιλογή κάποιου υποψήφιου Διευθυντή  ελαμβάνοντο υπ΄ όψιν, όπου δεν συνέφερε  την κομματική επιλογή κάποιου υποψήφιου Διευθυντή δεν ελαμβάνοντο υπ΄ όψιν, απλώς την πέταγαν στο καλάθι των αχρήστων.

 Η  Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ Αθήνας  καταδικάζει  αυτή την μη  Δημοκρατική Συγκρότηση των Συμβουλίων Επιλογής, που συγκροτήθηκαν ως Κομματικά Σφαγεία, θύματα των οποίων έπεσαν άξιοι συνάδελφοι, που είχανε θέσει υποψηφιότητα για Διευθυντές  Σχολείων με υψηλά προσόντα και όχι μόνο.

Από  το Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Ε.Λ.Τ.Ε.Ε  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

 Ο Πρόεδρος: Τρίγκας  Αθανάσιος

Η Γενική Γραμματέας: Λιάπη Μαρία

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: