Συνάντηση της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ με την Διευθύντρια Δ.Δ.Ε Α΄ Αθήνας κ. Ψίνα I. Για την λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑ.Λ.

 

 

 

Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

 ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ Αχιλλέως 37-41 & Μυλλέρου                                                                                                 ΤΑΧ.ΚΩΔ.: 10436 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ.: 2105238973  FAX.: 2105202798

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://elteeath.wordpress.com/

Email : elteeath@gmail.com                                                     

 

Αθήνα 27-09-2017

 

   Η  προγραμματισμένη συνάντηση  του Δ.Σ της  Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ με την Διευθύντρια Δ/θμιας Εκπ/σης  Α΄  Αθήνας κ. Ψίνα Ιωάννα, που έγινε στις  26-09-2017, ημέρα Τρίτη, στα γραφεία της Δ.Δ.Ε  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ,  ήταν σε κλίμα αλληλοκατανόησης, όπου  τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τεχνική Ε.Ε.

  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κ. Τρίγκας Θανάσης  Πρόεδρος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄ Αθήνας , ο Αντιπρόεδρος κ. Ποκαμισάς  Θεόδωρος, η Γεν. Γραμματέας κ. Λιάπη Μαρία, ο Ταμίας κ. Μανωλακάκης Κωνσταντίνος, το μέλος της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε κ.Κοκκοράκη Χρυσάνθη.

  Αρχικά τέθηκε  από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε το θέμα της λειτουργίας των ολιγομελών τμημάτων στα  ΕΠΑ.Λ. Η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε Α΄Αθήνας κ. Ψίνα μας διαβεβαίωσε ότι έχουν εγκριθεί όλα τα μοναδικά ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑ.Λ και  τα ολιγομελή στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. της Α΄Αθήνας.  Υπάρχει δε θετική εισήγηση αιτιολογημένη προς το Υπουργείο Παιδείας  από την πλευρά της για την λειτουργία όλων των υπαρχόντων ολιγομελών τμημάτων στην Α΄Αθήνας.

  Άλλο θέμα που τέθηκε από την Ε.Λ.Τ.Ε.Ε Α΄Αθήνας, στην Διευθύντρια κ.Ψίνα ήτανε η ενημέρωση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του Μεταλυκειακού έτους Μαθητείας στη Β΄ Φάση της εφαρμογής του, και η ολοκλήρωση της Α΄Φάσης του Μεταλυκειακού έτους Μαθητείας από τα ΕΠΑ.Λ. Η Διευθύντρια κ. Ψίνα μας ενημέρωσε  ότι εντός του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί  η Α΄ Φάση της λειτουργίας των 6 περσινών τμημάτων της Τάξης Μαθητείας  και από 1-12-2017 θα ξεκινήσει η Β΄Φάση  για τα 9 νέα εγκεκριμένα τμήματα της Τάξης Μαθητείας. Μας είπε ακόμη ότι έχουν βρεθεί και υπάρχουν στον Δημόσιο τομέα 700 θέσεις για την Τάξη της Μαθητείας.

  Θέσαμε ακόμη το θέμα της έλλειψης ορισμένων βιβλίων στα ΕΠΑ.Λ των ειδικοτήτων. Μας απάντησε ότι  παρ΄ όλο που δεν είναι δικό της θέμα το παρακολουθεί και από την πληροφόρηση που έχει σύντομα θα καλυφθούν όλες οι ειδικότητες από βιβλία.

   Η Ε.Λ.Τ.Ε.Ε  Α΄ Αθήνας αγωνίζεται για την λειτουργία όλων των τμημάτων ειδικοτήτων που επιλέγουν οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και έγκριση όλων των ολιγομελών τμημάτων.

 

Από  το Διοικητικό  Συμβούλιο  της  Ε.Λ.Τ.Ε.Ε  Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

Ο Πρόεδρος: Τρίγκας Αθανάσιος

Η Γενική Γραμματέας: Λιάπη Μαρία

Σχολιάστε